top of page

MATI

Mijn liefde bevindt zich zowel in dans als in meditatie. Ik zie dat ze elkaar op een prachtige manier aanvullen en verdiepen. Toen ik twintig was kwam ik bij Osho voor het eerst in aanraking met een andere manier van dansen. Ik kon ervaren hoe het was om er totaal in op te kunnen gaan. Daarna, in 1990, danste ik voor het eerst De Vijf Ritmes bij Gabriëlle Roth. De helende kracht van de dans gaf me inzicht in hoe energie werkt. De daaropvolgende jaren heb ik me hier helemaal aan toegewijd. Ik heb de docententraining gevolgd en later ook de vervolgtraining Heartbeat. In Heartbeat dansen we om de pure energie van emoties te ervaren, zodat bevroren energie weer vrij kan stromen. Ik ben opgeleid als dansdocent door Gabrielle Roth, Ya’Acov & Susannah Darling Khan en Andrea Juan.

Sinds 1998 geef ik les in binnen- en buitenland. Naast De Vijf Ritmes heb ik verschillende workshops en trainingen gevolgd op het gebied van meditatie, lichaamsgerichte therapie en tantra. Sinds 2008 ben ik verbonden met Naropa en hij heeft mij opgeleid om adem-meditaties te geven. Daarnaast heb ik sinds 2012 regelmatig Vipassana-retraites gevolgd. Vipassana met Naropa biedt een structuur waarin je in stilte bent, zonder afleiding. Een diepe, directe en eerlijke ontmoeting met jezelf. 


Door de jaren heen heeft de combinatie van dans en meditatie zich ontwikkeld tot een eigen unieke vorm van lesgeven die nu in Move in essence samenkomen. In mijn werk breng ik deze twee vormen met veel plezier samen.

Meer informatie over wie Naropa is, vind je op www.naropa.eu
bottom of page