Retraites

“Your ecstasy is a movement towards the height and your meditation is a movement towards the depth. And once you have both, your life becomes a celebration”  – Osho                                    

  

Pinksterretraite: Dans & meditatie 3 daagse


“Passion for Life”
Pinksterretraite in Schoorl

De zomer is de tijd waarin de natuur volop in bloei staat. Elke zomer is er zoveel leven en overvloed. Te leven in overvloed is onze ware natuur. Er is een natuurlijke krachtige levensenergie wat tot bloei wil komen en zijn potentie wil leven. Naast die kracht om ten volle te leven is er ook een kracht in ons die dat saboteert. Angst, controle en gewoonte belemmeren ons vaak om vol gas te geven. We kunnen het zaad niet openbreken, dan gaat het dood. We kunnen het wel voeden met onze liefde, kracht en aandacht, zodat je kunt bloeien in het potentieel van je ware natuur. Het leven nodigt uit om ieder moment ten volle in totaliteit te leven. Dans nodigt ons uit om het leven vrij door ons heen te laten stromen. Meditatie geeft inzicht in hoe deze dynamiek in jouw leven beweegt.

Een mooie tijd van het jaar om je te verbinden met datgene wat in jouw hart tot bloei wil komen.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie. Adem het leven, adem je vrij! Een meditatie die je uitnodigt om je levensenergie helemaal vrij te laten, om die energie vervolgens te verbinden met je essentie en meditatie. Je zult gaan ervaren dat we zoveel meer kracht en energie tot onze beschikking hebben dan wat we doorgaans leven.  Als we dat verbinden met meditatie kunnen we onze ware natuur ervaren.

Naast het programma is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Datum : Pinksterweekend start: Zaterdag 8 juni 12.00 uur tot maandag 10 juni 14.00 uur
Waar: Centrum Heel en Al in Schoorl
Prijs: € 325,-  inclusief eten en verblijf; Vroegboekingskorting betaald voor 15 april € 295,- Deze retraite is inmiddels vol.

 

Zomerretraite: Dans & meditatie 4 daagse 


“Alchemy of the Heart”
Extra Zomerretraite 4 daagse in Nederland! 15 t/m 18 augustus 2019

Als we thuiskomen in onze essentie, danst ons Hart in vreugde!

In ons hart kunnen we liefde ervaren. Echte liefde is synoniem met essentie. De diepste essentie van liefde is niet de liefde waar we in en uit kunnen vallen. Het is de liefde die hier en nu rechtstreeks uit onszelf voortkomt. Het is onze verbondenheid met het leven zelf. In de dans verbinden we ons met het leven. De dans nodigt uit om zowel het lichaam vrij te maken als het hart te luchten. In de ruimte die daarin vrijkomt herkennen we onze essentie die liefde zelf is. Deze is altijd in overvloed beschikbaar.

Als we dansen komen we op een fysieke en speelse manier in contact met de natuurlijke stroom van onze levensenergie. In meditatie verdiepen we ons bewustzijn en ontmoeten we onszelf in de diepste stilte en intimiteit.  Als deze twee samen komen versterken ze elkaars kracht, twee vleugels die je samen doen vliegen om zo het leven in zijn totaliteit te leven.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie: Adem het leven, adem je vrij! Adem brengt je ieder moment opnieuw in een rechtstreekse verbinding met het hier en nu.

Deze retraite wordt gehouden op een mooie locatie  met een prachtige dansruimte www.centrumhelios.nl

Datum : start 15 augustus 14.00 t/m 18 augustus 14.00
Waar: Centrum Helios te Heerde
Aanmelden via: mati@moveinessence.com
Prijs: €395 geboekt en betaald voor 20 juni / daarna €425  inclusief eten en verblijf

 

Winterretraite: Dans & meditatie 4 daagse


“Alchemy of the Heart”
Winterretraite in de Ardennen!

Deze 4 daagse retraite, tussen Kerst en Oud & Nieuw, is voor mensen die van dans en meditatie houden. Een mooie tijd van het jaar om naar binnen te gaan en de stilte van dit jaargetijde te ervaren.

De focus van deze dagen, is om ons dieper te verbinden met het Hart. Als we thuis komen in ons hart gaat onze levensenergie volop stromen. We hebben zoveel meer kracht, creativiteit, liefde en potentie in ons dan we doorgaans leven!
Dans en meditatie voeden elkaar op een natuurlijke manier. Dansen zet alles in beweging. Door totaal op te gaan in de dans, gaan we uit ons hoofd en vallen we stil, temidden van de beweging. De golf ervaart zichzelf niet meer alleen als golf, maar gaat op in de onmetelijke diepte van de oceaan. Dat geeft de diepste vervulling. Hier word dans meditatie en meditatie een innerlijke dans.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma, met dans en meditatie. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie: Adem het leven, adem je vrij! Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de prachtige bosrijke omgeving.

Deze retraite wordt gehouden op een prachtige bosrijke locatie in de Belgische Ardennen.

Datum : (start avond) 26 december t/m 30 december 2019
Waar: Oost West Centrum Orval Ardennen
Aanmelden via: www.owc.be
Prijs: € 495 inclusief eten en verblijf

Share this: