Move in Essence – Verdiepings Dansdagen in Leiden – 2017

Move in Essence –  Verdiepings Dansdagen in Leiden – 2017

mati_dans_move_in_essenceVijf verdiepingsdagen die los van elkaar of als geheel gevolgd kunnen worden. De inspiratie voor deze dagen is het leven zelf. We gebruiken dans, meditatie en andere vormen om thuis te komen in onze ware natuur. Dans en meditatie voeden elkaar op een prachtige manier. De dans brengt ons dieper in het lichaam en nodigt uit om vrij te bewegen. In meditatie brengen we deze vrij gemaakte energie naar binnen om onze presentie en gewaarzijn te belichamen en wakker te maken.

De kracht van Zijn: 28 januari 2017  | 10.30 – 18.00 uurVaak voelen we ons opgeslokt door het leven van alledag waarin er steeds iets verwacht wordt en we er moeten zijn. Maar juist aan dit zijn ontbreekt het nogal. We verliezen zo snel de kwaliteit van Zijn in de actie van alledag. Dit maakt ons moe en leeg. Door dieper te verankeren in presentie, blijf je wakker temidden van de dans van het leven en wordt dit de kwaliteit van waaruit je leeft. Deze volledige aanwezigheid ieder moment aan jezelf geven is de vreugde van geleefde meditatie.

De kracht van Liefde:  18 maart 2017  | 10.30 – 18.00 uur Echte liefde is synoniem met essentie. De diepste essentie van liefde is niet de liefde waar we in en uit kunnen vallen; het zogenaamde “falling in love”. Maar een liefde die hier en nu  rechtstreeks uit onszelf voortkomt. Het is onze verbondenheid met het leven zelf. De dans nodigt uit om ons te verbinden met het leven; soms in de dans met een ander, soms met onszelf. Dans nodigt uit om zowel het lichaam vrij te maken als het hart te luchten. In de ruimte die daarin vrijkomt herkennen we onze essentie die liefde zelf is. Deze is altijd beschikbaar.

Geboorte: 13 mei 2017  | 10.30 – 18.00 uur
“When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge”. – Rumi

Geboorte, leven en dood zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Een nieuw begin betekent ook een einde.  Zo ook andersom; een einde maakt ruimte voor een nieuw begin. Deze krachten vinden elk moment in ons leven plaats. We ontmoeten, leven en laten los. Dit is de natuurlijke beweging van het Leven. Vaak vinden we het moeilijk om ons over te geven aan de veranderingen van het leven en spelen we “safe”. Echter om tot bloei te kunnen komen dient het zaadje eerst open te breken. Via dans en meditatie worden we vertrouwd  met deze krachten van openen, leven en loslaten. Er is zoveel meer leven en energie beschikbaar dan we doorgaans beseffen.

Leven: 16 september 2017  | 10.30 – 18.00 uur
“Abundance is the very nature of existence, that richness is the very core of life” – Osho

Het leven nodigt uit om ieder moment ten volle in overgave te leven. Te leven in overvloed is onze ware natuur. Naast die drang om ten volle te leven is er ook een kracht in ons die dat saboteert. Angst, controle en gewoonte belemmeren ons nogal eens om vol gas te geven. Als we intenser leven wordt alles levendiger, zowel de vreugde als de pijn. Het vraagt moed om in die totaliteit te leven. In de dans word je uitgenodigd om het leven vrij door je heen te laten stromen. Meditatie geeft inzicht in hoe deze dynamiek in jouw leven danst.

 

Share this:
X