Verdiepingsdagen


mati_dans_strand0
                                                            Joy is the soul of movement –  Pina Bausch 

 

Verdiepingsdagen

Dans & Yogadag

Empowering Shakti: 30 maart 2019  | 10.30 – 18.00 uur

Op deze verdiepingsdag nemen we je mee in het ervaren van pure creatiekracht, ofwel Shakti. De kracht die ons innerlijk roept om te worden wie we werkelijk zijn en ons potentieel volledig te leven.

We doen dit met een unieke combinatie van Yoga en Dans, die elkaar op een organische manier versterken en bekrachtigen. Het thema van deze dag is innerlijke kracht, vrijheid en wedergeboorte. We gebruiken hiervoor het verhaal van de yoga/tantra godinnen Durga en Kali uit de Indiase mythologie.

In de ochtend gaan we dit verhaal op een meer dynamische manier ervaren en beleven. In de middag nemen we deze energie dieper mee naar binnen, om het nog meer in zachtheid en stilte te integreren. Wat ruimte geeft voor een nieuw begin.

Durga is de ‘krijger-moeder’, die opstaat voor gerechtigheid en vrijheid. Zij beschermt het hart tegen gevaar van buiten en van binnen, zoals ondermijnende gedachten en patronen. Zij komt je redden wanneer niets of niemand anders dat nog kan. Kali is de ‘black one’, de kracht die de dood aan durft te kijken, de ultieme kracht van destructie in dienst van het licht. Zij komt uit het derde oog van Durga tevoorschijn om je te leiden naar je ware innerlijke vrijheid.

Datum: 30 maart 2019
Waar: Vrije school Maresingel 19 Leiden
Tijd: 10.30 – 18.00 uur
Prijs: 70,-

 

Verdiepingsdagen – Breath – Power of Life

Empowering the Body:  15 september 2018 | 10.30 – 18.00 uur

“To go beyond is as wrong as to fall short’ – Confucius

Hoe dieper we verbonden zijn met onze adem, hoe dieper geworteld we zijn in het lichaam. Het is een kwestie van leven en dood. Geen adem, geen leven.  Als we oppervlakkig ademen, laat dat zien dat we oppervlakkig leven.
Er is zoveel energie beschikbaar in ons lichaam, maar we weten niet altijd hoe we verbonden moeten blijven met deze energiebron. We voelen ons verbonden op de dansvloer of in meditatie, maar we verliezen deze verbinding zo gemakkelijk in de dynamiek van onze dagelijkse leven; werk, relatie, vriendschappen enzovoort. Door meer bewustzijn naar onze ademhaling te brengen en dat met het lichaam te verbinden, leren we onszelf te voeden met levensenergie die altijd beschikbaar is. Het maakt ons aanwezig. Door middel van dans en meditatie oefenen we om onder alle omstandigheden aanwezig te blijven in het lichaam. Wanneer je je adem herinnert, keer je terug naar het hier en nu en de bron van het leven. 

Empowering the Heart:  24 november 2018  | 10.30 – 18.00 uur

“When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge”. – Rumi

Door onze levensenergie wakker te maken, creëren we meer ruimte in het hart. We ademen diep en sensitief. Wanneer emoties opkomen, laten we de pure energie van deze gevoelens toe, zonder in het verhaal ervan te gaan. De energie kan vloeibaar blijven in plaats van deze in een verhaal te fixeren. In dit proces leren we te zijn met wat is. We hoeven niet van iets af te komen. En we hoeven ook niet te onderdrukken. Wanneer we deze kunst leren, kunnen we de diepere kwaliteiten van het echte Hart ervaren, onze essentie. We kunnen een diep bewustzijn ervaren van ruimte, vrijheid en openheid; dat wat we werkelijk zijn. 

Empowering the Soul: 19 januari 2019  | 10.30 – 18.00 uur

“Abundance is the very nature of existence, that richness is the very core of life” – Osho

Tijdens dit weekend gaan we dieper in op de subtiele lagen waar dans en meditatie samenkomen. De focus ligt meer op de innerlijke danser. We zullen dansen met en zonder muziek, zodat we kunnen ervaren hoe we bewegen, zonder de invloed van muziek. Dit brengt je rechtstreeks naar je innerlijke danser. Dans is meditatie en meditatie is een innerlijke dans. Als we thuiskomen in onszelf, danst onze ziel.

Waar: Vrije School Maresingel 19 2316 HA Leiden

Prijzen per dag:
€ 65 bij boeking van 2 of 3 dagen
€ 70 bij boeking van 1 dag.
Minima korting in overleg mogelijk

Share this: