17 november 2016

Retraites

“Your ecstasy is a movement towards the height and your meditation is a movement towards the depth.
And once you have both, your life becomes a celebration” Osho

De zon rond

De dans van het leven is een cyclus. Net als de seizoenen beweegt ons leven in een ritme van geboorte, leven en loslaten. Zo heeft ieder weekend een ander thema in afstemming met het seizoen. Elk weekend zullen we naast dansen ook een middag, de krachtige ademmeditatie; “Adem je Vrij” doen. Je kunt de weekenden los van elkaar of als geheel volgen.

Voor de snelle beslissers: Als je boekt en betaald voor de hele cyclus voor 16 februari krijg je een extra korting , naast de vroegboekingskorting. Minimakorting in overleg mogelijk.

Bij boeking van 3 weekenden: Betaal je € 250 per weekend, inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten.
Vroegboeking t/m 20 februari voor lenteweekend: € 295, inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten, daarna € 325
Vroegboeking t/m 15 mei voor pinksterweekend: € 295, inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten, daarna € 325
Vroegboeking t/m 15 september voor herfstweekend: € 295, inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten, daarna € 325

Datum: 9 t/m 11 april 2021
Waar: Centrum Finca vrij in Zeeland (vlakbij strand & zee)

Geboorte, ontluiken, nieuw begin, en nieuwsgierigheid zijn de thema’s van het 1e weekend.

Geboorte, leven en dood zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Een nieuw begin betekent ook een einde.  Zo ook andersom; een einde maakt ruimte voor een nieuw begin. Deze krachten vinden elk moment in ons leven plaats. We ontmoeten, leven en laten los. Dit is de natuurlijke beweging van het Leven.  Via dans en meditatie worden we vertrouwd  met deze krachten van openen, leven en loslaten. Er is zoveel meer leven en energie beschikbaar dan we doorgaans beseffen

“When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge”. –Rumi

Datum: 22 t/m 24 mei 2021 (Pinksterweekend
Waar: Centrum Heel & Al in Schoorl (vlakbij duinen & zee)

Leven, passie, kracht, tot bloei komen zijn de thema’s van het 2e weekend.

Het leven nodigt uit om ieder moment ten volle in overgave te leven. Te leven in overvloed is onze ware natuur. Naast die drang om ten volle te leven is er ook een kracht in ons die dat saboteert. Angst, controle en gewoonte belemmeren ons nogal eens om vol gas te geven. Als we durven leven vanuit onze passie en kracht wordt alles levendiger en plukken we daar de vruchten van. In de dans word je uitgenodigd om het leven vrij door je heen te laten stromen. Meditatie geeft inzicht in hoe deze dynamiek in jouw leven danst.

“Abundance is the very nature of existence, that richness is the very core of life” – Osho    

Datum: datum 5 t/m 7 november 2021
Waar:
Centrum Helios ( prachtige dansruimte en heerlijk eten)

Dood, loslaten, overgave, ontspannen, naar binnen gaan en ruimte maken voor iets nieuws zijn de thema’s van dit 3e weekend.

Als we de dood van binnenuit leren kennen hebben we er geen angst meer voor. Dood is niets anders dan oplossen in het grote geheel, dat wat we in essentie zijn. We kunnen ons voorbereiden op de dood, door vertrouwd te worden met het proces van loslaten en oplossen. Dit kunnen we  echter niet “doen”. Soms zijn er momenten waarin we iets van de dood kunnen proeven. Als de dans ons overneemt, is er geen ego en zijn we vrijheid en eenheid. Niet voor niets is een ander woord voor orgasme de kleine dood. Dat moment van “bliss” waarin we uit de vernauwing van het kleine ikje vallen en we oplossen in het Al. Dat oplossen is geen dood, maar het ware leven zelf.

“When death comes to find you, may it find you alive.” 

De zomer is de tijd waarin de natuur volop in bloei staat. Elke zomer is er zoveel leven en overvloed. Te leven in overvloed is onze ware natuur. Er is een natuurlijke krachtige levensenergie wat tot bloei wil komen en zijn potentie wil leven. Het leven nodigt uit om ieder moment ten volle in totaliteit te leven. Dans nodigt ons uit om het leven vrij door ons heen te laten stromen. Meditatie geeft inzicht in hoe deze dynamiek in jouw leven beweegt.

Een mooie tijd van het jaar om je te verbinden met datgene wat in jouw hart tot bloei wil komen.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie. Adem het leven, adem je vrij! Een meditatie die je uitnodigt om je levensenergie helemaal vrij te laten, om die energie vervolgens te verbinden met je essentie en meditatie. Je zult gaan ervaren dat we zoveel meer kracht en energie tot onze beschikking hebben dan wat we doorgaans leven.  Als we dat verbinden met meditatie kunnen we onze ware natuur ervaren.

Naast het programma is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Datum: 25 t/m 29 augustus 2021
Waar: Centrum Helios
Kosten: nader te bepalen

“Move in Meditation”
Winterretraite in de Ardennen!

Deze 4 daagse retraite, tussen Kerst en Oud & Nieuw, is voor mensen die van dans en meditatie houden. Een mooie tijd van het jaar om naar binnen te gaan en de stilte van dit jaargetijde te ervaren.

De focus van deze dagen, is om ons dieper te verbinden met het Hart. Als we thuis komen in ons hart gaat onze levensenergie volop stromen. We hebben zoveel meer kracht, creativiteit, liefde en potentie in ons dan we doorgaans leven!
Dans en meditatie voeden elkaar op een natuurlijke manier. Dansen zet alles in beweging. Door totaal op te gaan in de dans, gaan we uit ons hoofd en vallen we stil, temidden van de beweging. De golf ervaart zichzelf niet meer alleen als golf, maar gaat op in de onmetelijke diepte van de oceaan. Dat geeft de diepste vervulling. Hier word dans meditatie en meditatie een innerlijke dans.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma, met dans en meditatie. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie: Adem het leven, adem je vrij! Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de mooie omgeving.

Deze retraite wordt gehouden op een prachtige bosrijke locatie in de Belgische Ardennen.

Datum : (start avond) 26 december t/m 30 december 2021
(De winterretraite van 2020 word uitgesteld naar 2021 i.v.m. corona maatregelen).
Waar: Oost West Centrum Orval Ardennen
Aanmelden via: www.owc.be
Prijs: € 525 inclusief eten en verblijf (vroegboekingskorting mogelijk)

Share this:
X