17 november 2016

Retraites

“Live the Truth of your Being, Dance the Truth of your Heart” – Naropa 

De zon rond

De dans van het leven is een cyclus. Net als de seizoenen beweegt ons leven in een ritme van geboorte, leven en loslaten. Zo heeft ieder weekend of meerdaagse een ander thema in afstemming met het seizoen. Elk weekend of retraite zullen we naast dansen ook een middag, de krachtige ademmeditatie; “Adem je Vrij” doen.

In dit jaargetijde aan het begin van de lente is de natuur volop aan het ontluiken. Lente, ontspannen, nieuw begin, beweging, naar binnen gaan en ruimte maken voor iets nieuws zijn de thema’s van dit weekend.

Heerlijk weekend waar dans en meditatie samenkomen. In ons lichaam zit zoveel energie verborgen en vaak weten we niet hoe we daarmee in contact kunnen komen. Door meer aandacht aan je adem te geven en dat mee te nemen in de dans kan deze kracht in je vrij komen, waardoor je vitaliteit en levensenergie meer gaan stromen. Het totaal opgaan in je dans brengt je dieper in je lijf en in je hart. Adem brengt je ieder moment opnieuw in een rechtstreekse verbinding met het Hier en Nu.

Naast dans doen we een middag de krachtige ademmeditatie “Adem je Vrij”.

“When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge”. –Rumi

Waar: Finca Vrij Zeeland
Tijd: Vrijdag 10 maart 18.00 uur – Zondag 12 maart 17.00 uur
Kosten: Alle prijzen zijn inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten. Kies zelf het bedrag wat goed voelt. €295 (vroegbetalingskorting t/m 15 februari)/ €325 of €355.

Ondanks alle stijgende kosten van alle kanten wil ik de dans graag toegankelijk houden voor iedereen. Vandaar dat ik dit jaar 3 keuzes aanbiedt, waarbij je de prijs kan kiezen, naar eigen inzicht,die voor jou klopt. 

Datum: 28 t/m30 april 2023 
Waar: Centrum Helios in Heerde (prachtige dansruimte en heerlijk eten

“Connection”: Vaak hoor ik mensen zeggen; hoe blijf ik toch bij mezelf in contact met de ander?
Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zijn wij ook constant in verbinding met de wereld om ons heen. Op de dansvloer kunnen we op een eerlijke en tegelijkertijd ook speelse manier onderzoeken hoe we in verbinding zijn; met onszelf met een ander en in een groep. Het ene voelt vertrouwd en het andere meer uitdagend. De dans nodigt uit om in al deze aspecten van onszelf meer vrijheid en gemak te kunnen ervaren. Verbinding vanuit jezelf met de wereld om je heen.

Heerlijk weekend waar dans en meditatie samenkomen. In ons lichaam zit zoveel energie verborgen en vaak weten we niet hoe we daarmee in contact kunnen komen. Door meer aandacht aan je adem te geven en dat mee te nemen in de dans kan deze kracht in je vrij komen, waardoor je vitaliteit en levensenergie meer gaan stromen. Het totaal opgaan in je dans brengt je dieper in je lijf en in je hart. Adem brengt je ieder moment opnieuw in een rechtstreekse verbinding met het Hier en Nu.

Naast dans doen we een keer de krachtige ademmeditatie “Adem je Vrij”.

“When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge”. –Rumi

Waar: Centrum Helios te Heerde
Tijd:
vr 28 april 18.00 – zo 30 april 17.00 uur 
Kosten
: Alle prijzen zijn inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten. Kies zelf het bedrag wat goed voelt. €295 (vroegbetalingskorting) t/m 15 maart)/ €325 of €355.

Ondanks alle stijgende kosten van alle kanten wil ik de dans graag toegankelijk houden voor iedereen. Vandaar dat ik dit jaar 3 keuzes aanbiedt, waarbij je de prijs kan kiezen, naar eigen inzicht ,die voor jou klopt. 

Festival of Hearts: Satsang, dans, zweethut en nog veel meer..

We zijn verheugd om dit jaar weer met elkaar samen te kunnen zijn op de mooie locatie Landgoed Ottermeer:
Dit unieke festival vindt plaats op het landgoed Ottermeer, wat gelegen is aan de Belgische grens. Het is een groot landgoed met een ven, een eigen bos, ruime kampeerterreinen, een prachtige meditatiezaal, sauna en een heerlijke vegetarische keuken.We bieden jullie een veelzijdig programma aan met satsang, meditatie, mantra zingen,
(buiten)dans, zweethut, sauna, en wellicht nog meer.
Het programma wordt gegeven in het Nederlands.
Satsangs en meditaties worden begeleid door Naropa.
De dans door Mati en de zweethut door Femke.
Marnix met zijn team kookt alle dagen voor ons.

In alle programma’s van Naropa staat ontwaken centraal.
Zonder spiritueel harnas.
Religieloze religie

Een onderdompeling in het heden.
Geen leraar en geen anti-guru.
Geen autoriteit en geen anti-autoriteit.

Een lichte en diepe,
een speels en meedogenloos,
een compromisloos en onmiddelijk,
zenloos zen pad,

Kortom het multidimensionale pad voor kunstenaars,
meegolvend op de creatieve krachten van het bestaan.

De satsang worden ingeleid met anekdotes uit de zen traditie.

Het overige programma bestaat uit satsang, dans, meditatie, zweethut, ademmeditatie, mantra concert, dansfeest, en vedische vuur-ceremonie.
Het programma wordt gegeven in het Nederlands.
Satsangs en meditaties worden begeleid door Naropa.
De dans en ademmeditatie door Mati en de zweethut door Femke.
Marnix en zijn team koken deze dagen voor ons.

Waar: Landgoed Ottermeer
Wanneer: woensdagmiddag 21 jun 18.00 (welkom vanaf 16.00 uur) tot en met zondag 25 juni 17.00
Prijs: Basiskosten: € 430,- euro voor de 4-daagse, all-inclusive  als je kampeert. Als je niet kampeert zijn er afwijkende tarieven, zie registratie. Meer info daarover vind je op het aanmeldformulier. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSIAnE0fGX0ZAXrT52RU59G9czaF4eKgEMYAoQTGZSeqD5BQ/viewform

Op deze bijzondere locatie midden in de duinen, zullen we ons verbinden met de kracht van de elementen; aarde, vuur, water en lucht.

In dit Zomer – weekend staat onze verbinding met de elementen centraal. Als we dansen komen we op een fysieke en speelse manier in contact met de natuurlijke stroom van onze levensenergie. Via de dans, ontmoeten, verkennen, verdiepen en belichamen we onze verbinding met de elementen: aarde, vuur, water en lucht. De intentie is om op een diepere laag de verbinding te kunnen ervaren tussen de 5 ritmes en de daarmee verbonden elementen. Niet als een abstract begrip, maar hoe bewegen deze krachten in ons en in ons leven. Welke van deze krachten zijn al vertrouwd en eigen gemaakt en welke vragen om meer bekrachtiging en verdieping. We dansen binnen en buiten, en zullen ons in deze dagen ook op een unieke manier verbinden met de mooie natuur op deze plek. Deze 3 daagse vind plaats op een prachtige plek in de duinen, waar we zowel binnen als buiten kunnen dansen, in direct contact met de natuur.

Waar: Centrum Heel en Al – Schoorl (ook mogelijkheid tot kamperen)
Tijd: vr 7 juli 18.00 – zo 9 juli 17.00 uur
Kosten: 
Alle prijzen zijn inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten. Kies zelf het bedrag wat goed voelt. €295 (vroegbetalingskorting t/m 15 mei)/ €325 of €355.

Ondanks alle stijgende kosten van alle kanten wil ik de dans graag toegankelijk houden voor iedereen. Vandaar dat ik dit jaar 3 keuzes aanbiedt, waarbij je de prijs kan kiezen, naar eigen inzicht, die voor jou klopt. 

Datum: 24 t/m 27 augustus 2023
Waar: Centrum Oostraven in Epe (mooie ruime plek, heerlijk eten, veel mogelijkheid voor 1 en 2 pers.kamers, sauna)

Passion for Life

Een mooie tijd van het jaar om je te verbinden met datgene wat in jouw hart tot bloei wil komen.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie. Adem het leven, adem je vrij! Een meditatie die je uitnodigt om je levensenergie helemaal vrij te laten, om die energie vervolgens te verbinden met je essentie en meditatie. Je zult gaan ervaren dat we zoveel meer kracht en energie tot onze beschikking hebben dan wat we doorgaans leven.  Als we dat verbinden met meditatie kunnen we onze ware natuur ervaren.

Naast het programma is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Waar: Centrum oostraven in Epe
Tijd: start donderdag 24 augustus 2023 (14.00 uur) – zondag  27 augustus 2023 (17.00 uur)
Kosten: Alle prijzen zijn inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten. Kies zelf het bedrag wat goed voelt. €495 (vroegbetalingskorting t/m 25 juni) / €525 of €555

Ondanks alle stijgende kosten van alle kanten wil ik de dans graag toegankelijk houden voor iedereen. Vandaar dat ik dit jaar 3 keuzes aanbiedt, waarbij je de prijs kan kiezen, naar eigen inzicht, die voor jou klopt. 

Winterse dans en meditatieretraite in de Ardennen.

Een mix van beweging en stilte.

Een mooie tijd van het jaar om naar binnen te gaan en de stilte van dit jaargetijde te ervaren.
De dagen hebben een afwisselend programma met momenten van beweging en van stilte. Een krachtige combinatie die erop gericht is om jezelf te ontmoeten en expressie te geven aan dat wat in je leeft.
De focus van deze 4 dagen is om ons dieper te verbinden met ons hart. Als we thuis komen in ons hart gaat onze levensenergie volop stromen. We hebben zoveel meer kracht, creativiteit, liefde en potentie in ons dan we doorgaans leven!

Dans en meditatie voeden elkaar op een natuurlijke manier. Het totaal opgaan in je dans brengt je dieper in je lijf en je hart. Tijdens de dans kunnen we de eenheid met de muziek ervaren. Je wordt als het ware gedragen door de muziek en je eigen dans. De golf ervaart zichzelf niet meer alleen als golf, maar gaat op in de onmetelijke diepte van de oceaan. De beweging brengt je in contact met het onbeweeglijke, de stilte in jezelf. Dat geeft de diepste vervulling. Hier komen dans en meditatie samen.

  • We starten de dag met een ochtendmeditatie.
  • Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen.
  • In de middag en avond is er een afwisselend programma, met dans en meditatie.
  • Een volle middag zullen we besteden aan een krachtige ademmeditatie. Een meditatie die je uitnodigt om je levensenergie helemaal vrij te laten, om die energie vervolgens te verbinden met je essentie. Je zult gaan ervaren dat we zoveel meer kracht en energie tot onze beschikking hebben dan wat we doorgaans leven. Als we dat verbinden met ons bewustzijn kunnen we onze ware natuur ervaren. Adem het leven, adem je vrij!

Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de prachtige bosrijke omgeving.

Data: 26 dec (19.00) – 30 dec (14.00)
Waar: Centrum Bois le Comte – Orval – Ardennen- Belgie
Prijs: Vroegbetalingskorting € 558 (inclusief heerlijke vegetarische maaltijden) t/m 25 oktober. Daarna € 620.
Aanmelden via Oost West Centrum Belgie: https://www.owc.be/programma/move-in-meditation-5-ritmes-dans-cursus-Ardennen-Oost-West-Centrum

Er is 10% korting op de cursusprijs (t/m 25 oktober):

    • wanneer we het bedrag minstens 2 maanden* vóór aanvang van de cursus ontvangen, of
    • voor jongeren onder de 26 jaar (na voorlegging van identiteitsbewijs/geboortedatum), of
    • voor mensen met een laag gezinsinkomen (na voorlegging attest van werkloosheids-, invaliditeits- of ziekteuitkering)
Share this:
X