17 november 2016

Retraites

“Your ecstasy is a movement towards the height and your meditation is a movement towards the depth.
And once you have both, your life becomes a celebration” Osho

De zon rond

De dans van het leven is een cyclus. Net als de seizoenen beweegt ons leven in een ritme van geboorte, leven en loslaten. Zo heeft ieder weekend of meerdaagse een ander thema in afstemming met het seizoen. Elke retraite zullen we naast dansen ook een middag, de krachtige ademmeditatie; “Adem je Vrij” doen.

Datum: 4 t/m 6 juni 2022 (Pinksterweekend)
Waar: Centrum Heel & Al in Schoorl (vlakbij duinen & zee)

Geboorte, ontluiken, nieuw begin, en nieuwsgierigheid zijn de thema’s van het 1e weekend.

Geboorte, leven en dood zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Een nieuw begin betekent ook een einde.  Zo ook andersom; een einde maakt ruimte voor een nieuw begin. Deze krachten vinden elk moment in ons leven plaats. We ontmoeten, leven en laten los. Dit is de natuurlijke beweging van het Leven.  Via dans en meditatie worden we vertrouwd met deze krachten van openen, leven en loslaten. Er is zoveel meer leven en energie beschikbaar dan we doorgaans beseffen

“When inward tenderness finds the secret hurt, pain itself will crack the rock and Ah! let the soul emerge”. –Rumi

Tijd: zat 4 juni 14.00 – ma 6 juni 17.00 uur
Kosten
: Vroegboeking t/m 1 april € 295 / daarna € 325

Datum: 24 t/m 27 augustus 2022
Waar: Centrum Helios (prachtige dansruimte en heerlijk eten)

De zomer is de tijd waarin de natuur volop in bloei staat. Elke zomer is er zoveel leven en overvloed. Te leven in overvloed is onze ware natuur. Er is een natuurlijke krachtige levensenergie wat tot bloei wil komen en zijn potentie wil leven. Het leven nodigt uit om ieder moment ten volle in totaliteit te leven. Dans nodigt ons uit om het leven vrij door ons heen te laten stromen. Meditatie geeft inzicht in hoe deze dynamiek in jouw leven beweegt.

Een mooie tijd van het jaar om je te verbinden met datgene wat in jouw hart tot bloei wil komen.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie. Adem het leven, adem je vrij! Een meditatie die je uitnodigt om je levensenergie helemaal vrij te laten, om die energie vervolgens te verbinden met je essentie en meditatie. Je zult gaan ervaren dat we zoveel meer kracht en energie tot onze beschikking hebben dan wat we doorgaans leven.  Als we dat verbinden met meditatie kunnen we onze ware natuur ervaren.

Naast het programma is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Kosten: Vroegboeking t/m 24 juni 2022 voor zomer 4 daagse: €425, inclusief verblijf en heerlijk vegetarisch eten, daarna €475
Tijd: start woensdag 24 augustus 2022 (14.00 uur) – zaterdag  27 augustus 2022 (17.00 uur)

Winterse dans en meditatieretraite in de Ardennen.

Een mix van beweging en stilte.

Een mooie tijd van het jaar om naar binnen te gaan en de stilte van dit jaargetijde te ervaren.
De dagen hebben een afwisselend programma met momenten van beweging en van stilte. Een krachtige combinatie die erop gericht is om jezelf te ontmoeten en expressie te geven aan dat wat in je leeft.
De focus van deze 4 dagen is om ons dieper te verbinden met ons hart. Als we thuis komen in ons hart gaat onze levensenergie volop stromen. We hebben zoveel meer kracht, creativiteit, liefde en potentie in ons dan we doorgaans leven!

Dans en meditatie voeden elkaar op een natuurlijke manier. Het totaal opgaan in je dans brengt je dieper in je lijf en je hart. Tijdens de dans kunnen we de eenheid met de muziek ervaren. Je wordt als het ware gedragen door de muziek en je eigen dans. De golf ervaart zichzelf niet meer alleen als golf, maar gaat op in de onmetelijke diepte van de oceaan. De beweging brengt je in contact met het onbeweeglijke, de stilte in jezelf. Dat geeft de diepste vervulling. Hier komen dans en meditatie samen.

  • We starten de dag met een ochtendmeditatie.
  • Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen.
  • In de middag en avond is er een afwisselend programma, met dans en meditatie.
  • Een volle middag zullen we besteden aan een krachtige ademmeditatie. Een meditatie die je uitnodigt om je levensenergie helemaal vrij te laten, om die energie vervolgens te verbinden met je essentie. Je zult gaan ervaren dat we zoveel meer kracht en energie tot onze beschikking hebben dan wat we doorgaans leven. Als we dat verbinden met ons bewustzijn kunnen we onze ware natuur ervaren. Adem het leven, adem je vrij!

Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de prachtige bosrijke omgeving.

Data: 26 dec (19.00) – 30 dec (16.00)
Waar: Centrum Bois le Comte – Orval – Ardennen- Belgie
Prijs: € 530 (inclusief heerlijke vegetarische maaltijden) Vroegboekingskorting mogelijk
Aanmelden via Oost West Centrum Belgie: https://www.owc.be/programma/move-in-meditation-5-ritmes-dans-cursus-Ardennen-Oost-West-Centrum

Share this:
X