Retraites

Winterretraite: Dans & meditatie 4 daagse


“Move in Meditation”
Winterretraite in de Ardennen!

Deze 4 daagse retraite, tussen Kerst en Oud & Nieuw, is voor mensen die van dans en meditatie houden. Een mooie tijd van het jaar om naar binnen te gaan en de stilte van dit jaargetijde te ervaren.

De focus van deze dagen, is om ons dieper te verbinden met het Hart. Als we thuis komen in ons hart gaat onze levensenergie volop stromen. We hebben zoveel meer kracht, creativiteit, liefde en potentie in ons dan we doorgaans leven!
Dans en meditatie voeden elkaar op een natuurlijke manier. Dansen zet alles in beweging. Door totaal op te gaan in de dans, gaan we uit ons hoofd en vallen we stil, temidden van de beweging. De golf ervaart zichzelf niet meer alleen als golf, maar gaat op in de onmetelijke diepte van de oceaan. Dat geeft de diepste vervulling. Hier word dans meditatie en meditatie een innerlijke dans.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma, met dans en meditatie. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie: Adem het leven, adem je vrij! Daarnaast is er voldoende ruimte om te genieten van het heerlijke eten en de mooie omgeving.

Deze retraite wordt gehouden op een prachtige bosrijke locatie in de Belgische Ardennen.

Datum : (start avond) 26 december t/m 30 december 2019
Waar: Oost West Centrum Orval Ardennen
Aanmelden via: www.owc.be
Prijs: € 495 inclusief eten en verblijf (vroegboekingskorting)


“De Zon Rond” – Retraites

Lenteweekend: “Geboorte”
Datum: 13 t/m 15 maart 2020
Waar: Centrum Finca vrij in Zeeland (vlakbij strand & zee)
Meer informatie volgt

Pinksterweekend: “Leven”
Datum: 30 mei t/m 1 juni 2020(Pinksterweekend
Waar: Centrum Heel & Al in Schoorl (vlakbij duinen & zee)
Meer informatie volgt

Herfstweekend – “Dood & Loslaten”
Datum: najaar 2020
Waar:
Centrum Finca vrij in Zeeland (vlakbij strand & zee)

 

“Your ecstasy is a movement towards the height and your meditation is a movement towards the depth.
And once you have both, your life becomes a celebration”  –
Osho


“Passion for Life”
Zomer 4 daagse in Nederland! 26 t/m 29 augustus 2020

Als we thuiskomen in onze essentie, danst ons Hart in vreugde!

In ons hart kunnen we liefde ervaren. Echte liefde is synoniem met essentie. De diepste essentie van liefde is niet de liefde waar we in en uit kunnen vallen. Het is de liefde die hier en nu rechtstreeks uit onszelf voortkomt. Het is onze verbondenheid met het leven zelf. In de dans verbinden we ons met het leven. De dans nodigt uit om zowel het lichaam vrij te maken als het hart te luchten. In de ruimte die daarin vrijkomt herkennen we onze essentie die liefde zelf is. Deze is altijd in overvloed beschikbaar.

Als we dansen komen we op een fysieke en speelse manier in contact met de natuurlijke stroom van onze levensenergie. In meditatie verdiepen we ons bewustzijn en ontmoeten we onszelf in de diepste stilte en intimiteit.  Als deze twee samen komen versterken ze elkaars kracht, twee vleugels die je samen doen vliegen om zo het leven in zijn totaliteit te leven.

We starten de dag met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt zullen we de hele ochtend dansen. In de middag en avond is er een afwisselend programma. Een volle middag zullen we besteden aan de krachtige ademmeditatie: Adem het leven, adem je vrij! Adem brengt je ieder moment opnieuw in een rechtstreekse verbinding
met het hier en nu.

Deze retraite wordt gehouden op een mooie locatie dichtbij strand en zee.

Datum : start woensdag 26 t/m zaterdag 29 augustus 2020
Waar: Centrum Finca vrij in Zeeland (vlakbij strand & zee)


Share this: