2 december 2016

Naropa

“Live the Truth of your Being. Dance the Truth of your Heart”  – Naropa

Naropa is een Hartmeester van de Sacha traditie. Al op jeugdige leeftijd waren er spontaan verlichtings-ervaringen. Deze openbaringen waren echter van tijdelijke aard en verdwenen weer naar de achtergrond. Deze ervaringen zijn de drijfveren geweest die later een diepgaand onderzoek in gang zetten.

Nadat hij Osho had ontmoet, resoneerde zijn aanwezigheid en liefde diep in zijn hart. De ontkenningen ten aanzien van de ware aard van het bestaan smolten geleidelijk weg. Het ogenschijnlijke afgescheiden zelfbewustzijn loste zich eerst op in Zelfrealisatie. Op 29 januari 2002 In Laxman Jhula (India) loste het zelf op in het AL. Dat werd ondergaan als een stervensproces. Er kwam niemand terug op het toneel om ook maar iets te claimen of te verkondigen. Sacha Baba bekrachtigde en bekroonde deze onomkeerbare transformatie.

In stilte en natuurlijkheid ging het dagelijkse leven door te midden van werk en opgroeiende kinderen. De uitwerking van deze verschuiving op lichaam en geest ging haast onmerkbaar zijn gang. De oude structuur had tijd nodig om gereset te worden en volledig in dienst te komen van Zelfloosheid. Het verlichte bewustzijn diende te incarneren in de menselijkheid. Het Hart rijpte in stilte om van zich te doen spreken.

ShantiMayi moedigde Naropa aan om bijeenkomsten te gaan geven. Sinds 2008 geeft Naropa satsangs en retraites in binnen en buitenland. Ook worden er regelmatig reizen georganiseerd. Honderden mensen komen naar de bijeenkomsten en velen beleven en integreren hun natuurlijke staat. Veel mensen schrikken zich ook te pletter van de effectiviteit. Het gestolde leven komt onherroepelijk op zijn kop te staan wanneer de ware natuur- die nooit overeenstemt met je verwrongen visie- zich aandient.

Naropa verkondigt geen leer, dogma, lifestyle of cultus. Hij is niet in te delen bij een spirituele stroming. Op authentieke, directe en trefzekere wijze transformeren mensen die complete realisatie als prioriteit hebben. Naropa is een expressie van de huidige tijd, van de Maitrea energie, van de nieuwe mens.

Share this:
X